Met zo’n sportuitlaat ben je helemaal het mannetje (video)

Zo, daar komt tenminste geluid uit.

Is het je de laatste tijd ook al opgevallen? Nieuwe auto’s maken veel minder geluid dan vroeger. Dit komt doordat, naast de emissienormen, ook de geluidsnormen alsmaar strenger worden. Dat in combinatie met de nieuwste modetrend is eigenlijk een beetje belachelijk. Heel wat nieuwe auto’s hebben namelijk joekels van nepuitlaten die onder de bumper uitkomen. Stortkokers, maar er komt geen geluid uit.

Natuurlijk zijn er daar aftermarketoplossingen voor, om je vierwieler alsnog een luide stem te geven. Maar wil je dan ineens voor het goeie spul gaan, dan kost dat je stevig wat plakkaten. Ondergetekende zocht net op wat een Akrapovic voor onder zijn Bimmer zou kosten: 3.800 euro.

Een megafoon daarentegen heb je, als je wat uitkijkt, al voor een vijftig euro. Een rol tape kost ook maar wat kleingeld. En die gekke hikjes die er tussendoor uit komen: het is wat anders dan die pops & bangs van een sportuitlaat als bijvoorbeeld een Akrapovic, toch?

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More