Met deze tien tips ontsnap je in mum van tijd uit elke escape room (video)

Escape rooms zijn helemaal hip en trending en uitermate plezant om samen met je maten te bezoeken.  Ze komen in alle maten en vormen.

Een escape room draait voor het grootste deel om het oplossen van raadsels en puzzels en het vinden van aanwijzingen voor bijvoorbeeld de cijfers van een cijferslot die je nodig hebt. Maar het ontsnappingspercentage van de meeste  boxen ligt niet op honderd procent en dat kan soms een frustrerend gevoel geven of zelfs voor onderlinge strubbelingen zorgen.

Maar met deze tips van YouTuber Mark Rober worden escape rooms gelukkig een stuk eenvoudiger. In onderstaande video leert hij je een aantal handige zaken, waaronder de dingen waar je op moet letten en hoe je met valse aanwijzingen moet omgaan. 

Zijn tien tips zijn:

  1. Denk niet teveel na en hou het simpel.
  2. Alles grondig doorzoeken.
  3. Elk gevonden voorwerp classificeren.
  4. Filter informatie die je vindt en focus enkel op de moeilijkste puzzel.
  5. Geef elk teamlid een specifieke rol en duidt een leider aan die de taken delegeert.
  6. Ken uw sloten en hoe ze te openen.
  7. Kennis van morse, braille,… of andere vormen van codes.
  8. Probeer aanwijzingen te ontdekken in geschreven teksten.
  9. Overal kan een patroon aanwezig zijn.
  10. Luister goed naar de gids vooraf.

Hoewel sommige tips nogal voor de hand liggen, worden ze in de video verder uitgediept en kan het nooit kwaad ze eens uit te proberen. Veel succes!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More