Met deze outfit sleutel je zorgeloos aan jouw bolide

Een nieuwe uitlaat voor extra decibels, een hip lakje of een bijzondere spoiler: wie droomt er niet van om z’n wagen helemaal naar zijn hand te zetten? Zo was er al eens iemand die een Ninja motorblok in een Fiat Cinquecento had gestoken. Compleet geschift, maar keiwijs!

Natuurlijk kan je jouw garagist om hulp vragen, maar die garagist blijkt toch vooral graag peper op de rekening te doen. Jouw wagen dan maar zelf onder handen nemen? Een goed idee, maar zorg er wel voor dat je goed uitgedost aan de slag gaat.

In de eerste plaats moet je immers jouw blitse wagen beschermen, ongeacht of dat nu een aftandse Volkswagen of de nieuwste Audi is. Daarom zullen we boven de werkkleding een metaalloze overall dragen. Op die manier voorkom je krassen en beschadigingen aan het voertuig en bovendien is het ook heerlijk comfortabel werken. Uiteraard bescherm je jezelf ook nog eens tegen kwalijke olievlekken. Want wat die babes ook mogen beweren: op het einde van de rit vinden ze een olievlek toch niet zo sexy.

Werk je met enkele maten aan de wagen? Zorg er dan voor dat iedereen goed zichtbaar is. Zo struikelen jullie niet over elkaars woorden. Een overall met een feller kleurtje krijgt hier de voorkeur.

Hieronder zal je vervolgens een stevige werkbroek dragen die bestendig is tegen olie en andere substanties. De werkbroek van engelbert strauss is hier een aanrader. Engelbert strauss is immers het grootste postorderbedrijf in werkkleding en dit ook voor de automechanicasector. De werkbroeken van engelbert strauss voldoen aan de striktste vereisten en bovendien werken ze ook gewoon aangenaam, zeker indien je met knikkende knieën onder de wagen kruipen moet.

Houd er bij de zoektocht naar geschikte werkkleding rekening mee dat je je soms in oncomfortabele bochten en houdingen moet wringen, exact zoals die keer toen je te laat van café kwam en vrouwlief je opwachtte. Draag daarom soepele en lichte werkkleding waarmee je altijd het comfort behoudt. Een slijtvaste katoenen outfit krijgt hier de voorkeur. Ook wat de veiligheidsschoenen betreft is dit belangrijk. Veiligheidssneakers kunnen echter enkel door de beugel indien je geen mechanische werken uitvoert. Meestal zijn veiligheidsschoenen met een stalen tip dan ook aangeraden.

Tot slot moet je ook de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen voorzien. Een chemisch reinigingsproduct kan bijvoorbeeld de ogen beschadigen. Gedaan met naar de vrouwtjes te kijken. We hoeven vast niet te zeggen dat je ook jouw handen maar beter optimaal beschermt? Kies daarom voor een veiligheidsbril, een veiligheidspet en handschoenen. Tijdens het lassen dringt een lasbril zich natuurlijk op en bij het slijpen en schuren kies je tot slot voor gehoorbescherming.

Afronden doen we met een laatste maar niet minder belangrijke tip: zorg dat je er gewoon heerlijk stoer en sexy uitziet! Als je na het harde werk even met het gespierde en ontblote bovenlijf kan pronken terwijl je jouw werkshirt over jouw schouder laat rusten? Dan worden de meiden in de straat gewoon helemaal gek, neem het van ons aan!

(Geschreven door Danny)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More