Met deze 650 pk sterke buggy ben jij de offroadkoning

Nu nog het juiste terrein vinden…

En kort opzoekwerk leert dat er een terrein bestaat dat zich uitstekend leent om dit offroad monster het beste van zichzelf te laten geven. De Baja 1000, ofwel de langste off-roadrace met één enkele etappe ter wereld.

Het is ook met die insteek dat de kerels van Scuderia Cameron Glickenhaus, gekend om het bouwen van racewagens voor de zwaarste competities zoals bijvoorbeeld de 24 Uur van de Nürburgring, om deze straatlegale buggy te bouwen. Deze Baja Boot is gebaseerd op het exemplaar dat 50 jaar geleden werd gemaakt om racelegendes Steve McQueen en Bud Edkins  de allereerste Baja 1000 te laten racen. Die wagen is sinds 2010 in handen van Scuderia Cameron Glickenhaus en uiteraard een inspiratiebron om zelf zo’n buggy te bouwen. Ze zijn ermee gestart begin 2018 en anderhalf jaar later is dit het resultaat.

Onder de motorkap, of beter reservewiel, ligt een GM-blok, de LT4-V8 met zo’n 650 pk. Genoeg om iedereen die je probeert te volgen letterlijk en figuurlijk in het zand te doen bijten.

Voor de prijs verwijzen we je naar de autobouwer zelf. Dit jaar nog zouden er vijf stuks kunnen afgeleverd worden. Tegen volgend jaar zouden er ook vijfdeursversies komen die iets meer gepersonaliseerd kunnen worden. Kwestie van met heel het gezin te gaan offroaden.

Who’s in?

1

Image 1 of 7

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More