Met 300 km/u door de lucht met BMW-wingsuit (video)

RedBull geeft je vleugels?

“Hold my beer”, zullen ze bij BMW i gedacht hebben en ze ontwierpen een opzienbarend, elektrisch aangedreven pak. De Electrified Wingsuit kan ongeziene snelheden bereiken. Niet over de snelweg, maar iets meer in hogere sferen waar er weinig last is van files. De Duitse autofabrikant is met Designworks en professioneel skydiver Peter Salzmann een partnerschap aangegaan. BMW i is het elektrische merk van BMW, met modellen als de i3 en de i8. De uitdaging was een razendsnel wingsuit te ontwerpen. Voor BMW lag de focus vooral op elektrificatie.

Opmerkelijk is dat dit wingsuit is uitgerust met een elektromotor van 15 kW die twee turbines van 7,5 kW aandrijft. Die turbines draaien dan weer 25.000 tpm. 

De Oostenrijker Salzmann haalde met deze innovatieve wingsuit tijdens een horizontale testvlucht boven de Alpen een snelheid van 300 km/u. Voor de stunt sprong hij uit een helikopter op een hoogte van drie kilometer, om vervolgens doorheen de Oostenrijkse bergen te zoeven.

Helaas kon hij er maar vijf minuten van profiteren, daarna was de kleine batterij van de unit leeg. Het concept werd eerst getest in het Aerodynamics Testing Center van BMW, om er zo zeker van te zijn dat het pak het niet zou begeven tijdens de vlucht.

Normaal gesproken kan een skydiver met een gewone wingsuit een horizontale snelheid van meer dan 100 km/h bereiken. 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More