Merkwaardige politiehumor op Twitter

Informatieve grappen en grollen van de Antwerpse politie.

Politiezone Antwerpen twittert actief tijdens de kantooruren”, daarmee opent het Twitteraccount van de politie Antwerpen. En jawel de politie twittert er vrolijk op los. Flitscontroles krijgen een scheutje humor. Vandaag kondigen ze een flitscontrole als volgt aan : Wie vooruitstrevend is, krijgt al eens de wind van voren. In dit weer ook wel de wind vanachter. Dat kan al eens je snelheid beïnvloeden. Op de Fruithoflaan in #Berchem houden wij niet enkel de wind in het oog, maar ook de gehaasten #flitstweet.”

Maar het kan sterker. Op 19 januari klonk het zo: “De wind zuidwest, rechtstreeks uit het regennest. Die weerspreuk belooft vandaag niet veel goeds. Wees voorzichtig op de baan en let op je rijstijl. Onze huisfotografe ziet er vandaag op toe dat jij het veilig houdt aan de Ernest Van Dijckkaai in #Antwerpen #flitstweet.”

 Of wat dacht je van een aankondiging in rijmvorm: ”Valt er sneeuw of wordt het toch weer regen? Dat houdt onze fotograaf niet tegen, op de Lakborslei is zij neer gestegen. Moet je de baan op wees dan toch maar beducht voor die kleine witte vlokjes in de lucht. Pas je snelheid aan, of je auto kan aan het schuiven gaan.

De politie is dus wel degelijk je vriend. Tot je een domme vraag stelt, want dan klinkt het zo: “Ik weet dat ik een domme vraag ga stellen! Ja, hier komt ze! Ik rij nu al 8 dagen rond in Wallonië met mijn mobilhome, ja! Hoe komt het dat ik in die 8 dagen maar 4 flitspalen heb gezien? Dan spreek ik nog niet over mobiel flitsers. Waar gaat dat Vlaams geld naartoe? T’is maar een vraag. “ En het antwoord: “Dag Paul, dat is inderdaad een domme vraag, want daar hebben wij als Antwerpse politie nu eens echt geen knijt mee te maken.Goede reis nog en houd je toch maar mooi aan de snelheidsregels.”

Mooi, zo. Geïnteresseerd in nog meer informatieve grappen en grollen, surf dan naar de Politie Antwerpen op Twitter.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More