Meghan Markle post een verboden filmpje (video)

Waar is de Britse Queen bang voor ?

Tenzij je even niet op de planeet was, dan weet je dat Prins Harry en Meghan Markle een stap terug zetten al ‘senior members’ van de Britse koninklijke familie. De strijd van twee mensen om zich los te rukken van de reglementitis der koninklijke traditie beheerst al weken het wereldnieuws.

Prins Harry, zoon van Prinses Diana, wil niet dat zijn vrouw Megan hetzelfde zal overkomen als wat er met zijn moeder gebeurde. Het koppel wil het wat minder strak, wat minder regels, meer vrijheid om te doen en te laten wat ze willen. De ‘Megxit’ – zoals de breuk wordt genoemd verscheurt de Britse natie.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Earlier today @edward_enninful, the Editor in Chief of @britishvogue shared: “#ForcesForChange, guest edited by The Duchess of Sussex @SussexRoyal, was our fastest-selling issue in the history of #BritishVogue ( sold out in 10 days) and the biggest-selling issue of the past decade. I can’t wait to see what 2020 has in store…” • To celebrate, we wanted to share this never before seen video behind the scenes with Edward and The Duchess of Sussex on the creation of this special issue. Please note, this was filmed last August in London. Congratulations to all of those who took part in the 2019 September issue, and huge thanks to those who supported and helped make this a success! Video credit: Directed by @kloss_films Copyright @sussexroyal

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op

Als je denkt dat de koninklijke bemoeienissen nogal meevallen – gezien de riante vergoedingen die ze er voor krijgen – dan is daar het verboden filmpje van Meghan om het tegendeel te bewijzen. Markle werd door British Vogue gevraagd om gastredactrice te zijn. ‘Leuk om op die manier brood op de plank te krijgen’, dacht Markle en ze knutselde de snelst uitverkochte editie ooit in mekaar. Om de lezers te plezieren was er als extraatje een filmpje – wat door de Queen verboden was – waarin Megan met hoofdredacteur, Edward Eninful, koffiekletsend zit na te praten over haar Vogue-editie. Ze bellen wat mensen op die op de cover staan, blablabla, eingenlijk totaal oninteressant moest je de mensen en verhaal erachter niet kennen. Maar, wanneer Meghan samen met Eninful een feesthoedje opzet, bestellen ze in Buckingham Palace meteen een valiumke aan hun butler.

“De Britse koninklijke familie vindt het verschrikkelijk dat de video toch gepost is”, klinkt het. “Deze actie wordt beschouwd als de zoveelste provocatie tegenover de conservatieve houding van de monarchie.” Het ding is te frivool voor een royal. Het beeld van Meghan met feestmuts en getoeter zal haar haar leven lang achtervolgen volgens de queen. Hoe wereldvreemd kan je zijn? De queen hoeft Meghan geen lessen te leren als het gaat om belachelijk pakjes en hoedjes. Wat carnaval-outfits doet het Britse koningshuis niet onder voor Aalst. Toch?

foto’s: Pinterest

Maar wat is er echt aan de hand? Moeilijk te geloven dat het over een grappig hoedje gaat. Als je echter naar het Vogue-nummer zelf gaat, is er inhoudelijk heel wat meer om over te struikelen. Meghan kiest voor een collage van sterke vrouwen op de cover. Ze noemt het een spiegel voor alle vrouwen en toont hen hoe ook zij een deel kunnen zijn van een collectieve beweging van verandering. Als statement kan dat tellen.

Met andere woorden de Queen is bang voor de invloed van Markle. Zij staat net zoals de moeder van Harry – prinses Diana – voor vrijheid. En daar past een instituut als het koningshuis niet in.

Je afkeren tegen 16 vrouwen die hun mannetje staan in de wereld, is net iets moeilijker dan afgeven op een vrolijk hoedje.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More