Meest monsterlijke Nissan krijgt verjongingskuur (foto’s)

Hij bestaat al sinds 2008, maar krijgt af en toe wel wat aanpassingen.

De Nissan GT-R kreeg de bijnaam ‘Godzilla’ toen hij in 2008 uitkwam. Dat was niet voor niks natuurlijk: hij bleek straffer dan de meeste – veel duurdere – exotische superauto’s.

Al elf jaar in productie: dat is in autoland tegenwoordig een eeuwigheid. Desondanks liet Nissan onlangs weten dat er nog geen opvolger voor de GT-R in het verschiet ligt, en dus kreeg de wagen een verjongingskuur.

Onder de kap zit nog steeds hetzelfde blok met 580 pk, maar die wordt voortaan beademd door twee nieuwe turbo’s. Die moeten zorgen voor een snellere gasrespons en 5 procent minder benzineverbruik. De transmissie schakelt nu sneller dan voorheen.

In het interieur zijn enkele details gewijzigd, en je kunt het voortaan ook in het lichtgrijs kiezen. Ook aan de buitenkant kan er een nieuwe kleur gekozen worden: ‘Bayside Blay Metallic. Hoewel: helemaal nieuw is die niet, want ook de Skyline GT-R (R34) was destijds verkrijgbaar in die blauwtint.

Voorts zijn er ook nieuwe velgen, en zijn de skirts en splitter gewijzigd.

1

Image 1 of 4

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More