Meer winst met minder omzet voor brouwerij Van Steenberge in 2020

Brouwerij Van Steenberge, ook bekend als Brouwerij Bios of Schelfaut, is een Belgische brouwerij opgericht in 1784 als Brouwerij De Peer. Het bedrijf is gevestigd in het Oost-Vlaamse dorp Ertvelde, deelgemeente van Evergem. Bekende bieren zijn Piraat en Gulden Draak.

In 2020 slaagde de vennootschap erin om meer winst te maken ondanks een terugval van de omzet. Zeer opmerkelijk is dat de bedrijfsrevisor in zijn functie als commissaris spreekt over een verlies in dat boekjaar.

De brouwerij werd gesticht door Jean Baptiste De Bruin, die gehuwd was met Angelina Petronella Schelfaut. Na hun beider overlijden kwam de brouwerij in handen van de neef Jozef Schelfaut. Diens dochter Margriet huwde met Paul Van Steenberge, die naast brouwer ook politicus en professor was. In 1919 werd de naam Brouwerij Bios aangenomen. Later kwam de vestiging in handen van diens zoon Jozef Van Steenberge (1962), kleinzoon Paul Van Steenberge (1990) en achterkleinzoon Jef Versele (sinds 1998).

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More