Meer dan 18 miljoen euro, anders blijft hij niet

Loon naar faam.

Manchester City zal dan toch niet voor Lionel Messi gaan en probeert een deal rond te krijgen met onze Kevin De Bruyne. Ze zitten al een tijdje onder mekaar te bakkeleien, want De Bruyne speelt het hard en – bijna – in zijn eentje. Kevin heeft namelijk geen manager meer sinds hij  Patrick De Koster bedankte voor zijn dubieuze diensten. Voortaan zit De Bruyne met de papa en een paar advocaten aan de onderhandelingstafel.

Gezien De Bruyne in 2020 door de collega’s is uitgeroepen tot beste speler van de Premier League en hij wereldwijd tot de vijf beste voetballers behoort, wil hij boter bij de vis. Een brutoloon van circa 18 miljoen euro per jaar – inclusief bonussen, loyauteitspremie en portretrechten, is geen hongerloon, maar als voorstel niet genoeg. Er lopen in de Premier League duurdere jongens rond. Mesut Özil (Arsenal) en David De Gea (Manchester United) zitten aan 20 miljoen euro. Lionel messi verdient bij Barcelona zelfs vijf keer zo veel en Ronaldo bij Juventus drie keer zo veel.

City kent dus de wensen. De komende weken wordt er verder onderhandeld. Verwacht wordt dat hij vijf jaar bijtekent en tot zijn vijfendertigste op het gras van City zal rondlopen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More