Medische zorg nodig bij persoon na vaccinatie met Comirnaty in België

Tot en met 12 januari werden tien mensen met bijwerkingen geregistreerd in een Europese databank op een totaal van 35.000 gevaccineerden. “Dat is bijzonder weinig”, legt viroloog Van Gucht uit aan DPG Media. “Het gaat meestal om lichte bijwerkingen, zoals vermoeidheid, misselijkheid of lichte koorts.”

Wie de moeite neemt om het volledige bericht van het FAGG grondig te lezen, merkt dat er in 1 geval toch iets meer aan de hand was dan ‘lichte bijwerkingen’.

Van deze meldingen werd er één melding immers beschouwd als ernstig. In deze melding was er sprake van duizeligheid, gevolgd door verhoogde bloeddruk, samentrekkingen van de spieren van de luchtwegen met verlaagd zuurstofgehalte in het bloed en pijn op de borst binnen 15 minuten na de vaccinatie. Medische zorg en opvolging waren nodig. Na enkele uren was er sprake van een positieve evolutie.

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) is opgericht bij de wet van 20 juli 2006.

Comirnaty is een mRNA-vaccin ontwikkeld door BioNTech en geproduceerd door die firma en Pfizer. Het vaccin werd eind 2020 voorwaardelijk goedgekeurd door de Europese Commissie.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More