Mediatriomf van Wouter Beke (CD&V) is van korte duur

Vaccinatieplanning helemaal overhoop.

Gisteren probeerde Wouter Beke – oh ironie – om zich te profileren als de redder des vaderlands en kwam hij vol trots melden hoe goed hij wel niet bezig was en dat we met rasse schreden vooruit gingen met het vaccineren. Veertien dagen sneller dan voorzien zelfs. Maar nog voor hij de televisiestudio’s uit was, kwam het bericht dat er alweer minder geleverd zou worden.

De vaccinatieplanning van volgende week is ondertussen bekend en er zullen (alweer) een kwart minder inentingen zijn dan deze week. 97.117 om precies te zijn. Slechte leveringen of slechte afspraken? De ziekenhuizen zullen het met amper 20.000 Pfizer-vaccins stellen. Door mislukte leveringen zullen er geen Moderna-vaccins beschikbaar zijn.

In de woon-zorgcentra is de vaccinatiecampagne ondertussen wel afgelopen. Volgende week worden nog een 700-tal mensen ingeënt met de tweede prik, de laatste uitzonderingen. 

Het blijft wachten op de echt grote versnelling op het vaccinatiefront. Tot de producenten eindelijk de beloofde hoeveelheden beginnen te leveren en tot Europa het licht op groen zet voor het vaccin van Johnson & Johnson (of voor het Russische vaccin?). Grote vraag is of de tweede prik zal uitgesteld worden en voor hoe lang. Maar meer dan hopen en speculeren, is er voorlopig niet. De tabel van de vaccinatieplanning van ‘Het Laatste Nieuws’ zegt eigenlijk alles.

Het lijkt allemaal niet zo dringend te zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More