Media verslikt zich in paffende ‘snotneus’ tijdens voetbalmatch (video)

‘Roken als een Turk’, de uitdrukking liegt er niet om, want ze kunnen er iets van.

Nochtans in 2009 verbood Turkije het roken in alle overdekte ruimtes, inclusief restaurants, bars, cafés en soortgelijke locaties. Een jaar later werd het verbod uitgebreid naar sportstadions, moskeeën en ziekenhuizen. 

Maar dat was niet de reden waarom er zoveel ophef was op sociale media over een rokende voetbalfan tijdens een voetbalwedstrijd tussen de Turkse clubs Bursaspor en Fenerbahçe. Neen, de fan met een peuk in zijn mond die even in het beeld kwam, leek op het eerste zicht niet veel ouder te zijn dan de gemiddelde Kristof Calvo.

Gevolg: woede alom op de sociale media en dat dan nog tijdens een wedstrijd die speciaal was georganiseerd om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker.

Waar rook is, is vuur, maar dit vlammetje bleek uiteindelijk niet zo jong te zijn. Het ‘rokende kind’ dat viraal ging, is een 36-jarige man die de wedstrijd bezocht met zijn kind, maar is blijkbaar gezegend/vervloekt (schrappen wat niet past) met de looks van een puber.

De beelden van de wedstrijd kunnen de rokende vader trouwens nog duur komen te staan, in termen van een boete. Om maar te zwijgen van het verkeerde voorbeeld dat hij neerzet voor zijn kroost.

Ach, één troost, zijn team won met 2-1 en daarvoor loop je wel het vuur uit de sloffen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More