Medewerkers Vlaamse vaccinatiecentra overspoeld met technische informatie

In de laatste informatiesessie van de Vlaamse overheid over de vaccinatiecentra van donderdag 4 februari werden heel veel ICT-processen beschreven. Tijdens de presentatie werd toegegeven dat het personeel van de centra duizelig zou kunnen worden, niet van het vaccin, maar van de overload aan technische informatie over de te gebruiken software. Bovendien is niet alle software klaar, waardoor het nog een race tegen de tijd zal worden.

Een bijkomende uitdaging is om alle informaticasystemen en software op elkaar te laten aansluiten. Het Agentschap Zorg en Gezondheid voorziet in de komende dagen en weken wel heel veel opleidingen en ondersteuning: scripts voor dry-run’s, opleidingen voor het reservatiesysteem Doclr en opleidingen voor het stockbeheersysteem. De meeste opleidingen voor het planningssysteem werden reeds gegeven. De opname hiervan is beschikbaar via het platform VIVEL. 

Daarnaast zijn er heel wat helpdesks en aanspreekpunten. Er is de planningstool VIVEL, de helpdesk inzake arbeidsrechterlijke vragen van Zorgnet-Icuro en SOM, de helpdesk DXC en er zijn provinciale SPOC’s. Om de Everest te beklimmen, heb je volgens het Agentschap een sherpa nodig. Liefst twee zelfs. Maar zelfs met 2 sherpa’s kan je in een sneeuwstorm of lawine terechtkomen.



Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More