Mathieu van der Poel (25) keert dit weekend weer naar het veld

Aan zelfvertrouwen geen gebrek.

Na 314 dagen zonder cross, wil van der Poel dit weekend toch meteen voor de overwinning gaan. Dat dat gewaagd ambitieus is, bewijst Wout Van Aert. Die heeft er ondertussen enkele veldritten opzitten, maar verder dan de laagste trede van het podium kwam hij nog niet.

De cross en de weg zijn duidelijk twee verschillende disciplines. Vooral de tempoversnellingen en de techniek zijn even wennen voor wie van de baan komt. Dit weekend komt Mathieu weer meerijden. Hij heeft zich in Spanje voorbereid op zijn grote comeback. Cross-technisch wordt dat een hele klus, maar in het hoofd ontbreekt het van der Poel duidelijk niet aan zelfvertrouwen.

In een online interview kon van der Poel het toch niet laten om even af te geven op zijn aartsrivaal Wout Van Aert. “De periode die Wout heeft gerust, vind ik na zo’n zomer toch kort. Maar ik oordeel daar niet over, hij voelt het zelf het beste aan. Voor mezelf heb ik geleerd om mijn rust te nemen. Ook in mijn hoofd, ja.”

Dit weekend weten we meer, want tussen droom en daad …

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More