Marvel personage Star-Lord is voortaan biseksueel en polyamoreus

Toeval bestaat niet. Ook niet in de comic-industrie.

Enkele weken geleden was er een hele commotie rond de acteur Chris Pratt. Hij weigerde publiekelijk zijn politieke voorkeur uit te spreken, waardoor bij vele Joe Biden supporters een belletje ging rinkelen. Zou Pratt het lef hebben om aan de Republikeinse kant te staan? Dat is natuurlijk not done in het o zo progressieve Hollywood. Een voorkeur uiten voor Trump betekent je doodvonnis tekenen in Tinseltown. Dus zweeg Pratt wijselijk in alle talen.

We kennen hem natuurlijk als de überstoere Star-Lord uit de geweldige vermakelijke Guardians of the Galaxy-reeks. Zijn vertolking van het Marvel-personage is alles waar kleine jongens (en meisjes) van dromen te worden: heldhaftig, stoer, grappig en een intergalactische vrouwenversierder.

Kortom, een doorn in het oog van vele Twitter-gekkies, social justice warriors en liefhebbers van realistische superhelden.

Het is dan ook frappant dat net nu Marvel de ware seksualiteit onthult in de meest recente Guardians of the Galaxy Vol.3  comic. Star-Lord aka Peter Quill, gaat voortaan door het leven als een biseksuele en polyamoreuze man. Polya… watte? Iemand die polyamoreus is, kan zich met andere woorden intiem verbonden voelen met meerdere partners. Die intimiteit kan romantisch, seksueel, of beide zijn.

Hij is wel niet bijlange het eerste LGBTQ+ in het Marvel universum. De helden Wiccan, Hulkling en Mystique gingen hem al een tijdje voor in de comics.

Vorig jaar kwam Pratt ook openlijk uit voor zijn lidmaatschap van de Evangelische Hillsong Church. De kerk is berucht anti-LGBT. Maar of de seksualiteit van zijn personage ook ten sprake gaat komen in de komende sequels van Guardians of the Galaxy is nog even afwachten.

Vroeger hielden superhelden zich bezig met het redden van de wereld, nu met zo politiek correct mogelijk te zijn.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More