Marvel onder druk om ‘The Punisher’ voorgoed op te bergen

Den Joe is nu de machtigste man ter wereld, maar de naweeën van de bestorming van het Capitool blijven duren.

Zo viel het de kijker thuis op dat een deel van de Proud Boys en andere betogers een embleem droegen van de Amerikaanse vlag met daarop het schedel-logo van het Marvel personage The Punisher.

In de comic werd de oorlogsveteraan Frank Castle een vigilante nadat zijn vrouw en kinderen vermoord werden. Sinds dat moment verklaarde hij de oorlog aan de georganiseerde misdaad, met zeer bloederige afrekeningen tot gevolg.

Zijn eerste kostuum was een goed passend Kevlar-pak met een grote witte schedel op de borst. Volgens Frank Castle trekt deze schedel de aandacht, waardoor criminelen eerder op zijn pantser schieten in plaats van op zijn meer kwetsbaardere lichaamsdelen. Elke tand van deze schedel bevat tevens extra munitie voor zijn vuurwapens.

Castle is dus het type kerel dat de bomma zou afknallen mocht ze het riskeren meer dan één knuffelcontact uit te nodigen. Maar al jaren wijzen vele opgeheven vingertjes op Twitter dat dit personage te gewelddadig zou zijn en niet meer van deze tijd is. In tegenstelling tot gothic-achtige zeurende verwende tieners.

Het opduiken van het Punisher-logo tijdens de bestorming geeft de moraalridders online nu natuurlijk de spreekwoordelijke stok om te slaan naar Marvel Comics.

Maar volgens de pop culture website Bleeding Cool heeft Marvel in alle stilte het wrekende personage al een tijdje op pensioen gestuurd. Zo zijn er sinds november vorig jaar geen nieuwe comics van The Punisher meer uitgegeven en is het sinds het laatste Netflix-seizoen van de gelijknamige serie muisstil rond nieuwe projecten over het personage.

Acteur Jon Bernthal, die als laatste het iconische kevlarvest mocht aantrekken, heeft zijn afkeer laten blijken over het gedrag van de betogers.

Is dit het einde van de traditionele actieheld zonder scrupules? 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More