Marco Borsato stopt er (even) mee

Borsato krijgt zijn batterijen niet meer opgeladen.

“Wat ik doe, is mijn lust en mijn leven, maar ik merk nu dat ik er echt doorheen zit, dat de energie weg is en dat ik met een burn-out te maken heb. De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt. Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden voordat ik er weer vol voor kan gaan.” Zo luidt het persbericht van Marco Borsato.

Marco heeft dan ook de radicale beslissing genomen om de komende tijd geen optredens meer te doen en ook geen tv-werk. Voor hoe lang, is niet bekend.

De zanger heeft er een turbulent parcours opzitten. In 2009 ging zijn bedrijf The Entertainment Group failliet, In 2009 kreeg hij een kleine beroerte in oktober vorig jaar dwongen de tabloids hem op de knieën en moest hij een affaire met pianiste Iris Hond openlijk opbiechten.

Een burn-out is een aandoening die men nog niet zo heel lang ernstig neemt. Vaak doet men het af als aanstellerij, maar mensen met een burn-out zijn daadwerkelijk emotioneel en lichamelijk uitgeput. Het is vaak het eindstadium van een jarenlange overbelasting op werkgebied en men komt er ook niet zo maar meteen weer vanaf.

Als Borsato zegt dat wat hij doet zijn lust en zijn leven is, maar dat hij er doorheen zit, geeft hij de essentie van een burn-out aan. Het is die paradox, van aan de ene kant met hart en ziel willen presteren, en aan de andere kant er de motivatie niet meer vinden, die een leiden tot een algehele inzinking.

Wat kan je er aan doen? Nee durven zeggen, jezelf rust gunnen, proberen niet te piekeren en je hoofd boven water proberen te houden. Uitzoeken hoe het danst met ander is echter niet aan te raden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More