Marc Van Ranst ziet aan je telefoonnummer voor welke partij je stemt

“Fake calls, vooral van groepjes jonge zatteriken, veelal (zelfverklaarde) vlaamsblokkers.”

Laten we wel wezen, het moet niet simpel zijn om Marc Van Ranst te zijn. En dat is niet cynisch bedoeld. Hoge bomen vangen veel wind, ook al heb je van jezelf een hoge boom gemaakt. Van Ranst komt uit voor zijn mening en dan je krijg bagger over je heen. Doet hij omgekeerd overigens ook, en niet altijd even subtiel. Laten we zeggen dat hij oogst, wat hij zaait.

Van Ranst zou Van Ranst niet zijn als hij niet wat olie op een smeulend vuurtje kan gooien. De viroloog stuurde een Tweet de wereld in waarin hij zich beklaagt over de overvloed aan ongepaste telefoontjes en berichtjes die hij krijgt.

Een overzichtje van mijn telefoonlog van vanavond. En zo gaat dat tegenwoordig elke avond tot een stuk in de nacht: Fake calls, vooral van groepjes jonge zatteriken, veelal (zelfverklaarde) vlaamsblokkers. Ik geef ze, indien ze niet anoniem bellen, een volgnummertje.”

De Tweet leest als een soort van waarschuwing voor al wie hem belt, want Van Ranst is in staat om heel wat informatie uit een telefoonnummer te halen. Hij weet bijvoorbeeld hoeveel promille alcohol je in je bloed hebt en voor welke politieke partij je stemt. Zo kan Marc bijvoorbeeld achterhalen dat de meeste bellers ‘vlaamsblokkers’ zijn. Dit zal ongetwijfeld veel interesse opwekken bij de politieke partijen. Het stemgedrag van kiezers kunnen bepalen aan de hand van een telefoonnummer, dat is de politieke kip met de gouden eieren.

Of zou het Van Ranst zijn die achter de datalek zit bij Facebook?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More