Marc Van Ranst pleit voor strenge lockdown

Overlegcomité beslist straks over onze nabije toekomst.

Straks beslist het Overlegcomité over de nieuwe/oude maatregelen. Naar goede traditie worden dan door wetenschappers overvloedig veel ‘meningen’ gegeven. Gelukkig hebben we een premier die alleen op basis van ‘feiten’ beslist. In het VTM Nieuws pleitte Marc Van Ranst alvast voor een strengere aanpak. Hij zei dat hij “geruchten van huisartsen” heeft opgevangen dat er veel meer werk is en hij vreest dat het dagcijfer van maandag van meer dan 5.000 besmettingen – nee geen weekcijfers meer – niet zomaar een incident is.

“Dit is hetzelfde gevoel dat zij (artsen) hebben als bij het opstijgende deel van de tweede golf”, aldus Van Ranst. Hij vergelijkt de cijfers van maandag met die van de tweede golf en dan “weet’ je volgens van Ranst dat je naar de piek van de golf amper drie weken nodig hebt.

“Er moet niet gewacht worden tot volgende week, want dan ben je te laat. Het exacte menu zal van de politiek afhangen”. En dus zijn er volgens de viroloog verstrengingen nodig. En daar wil Van ranst heel ver in gaan. “Een lockdown zoals in het voorjaar zou een manier zijn om heel snel in te grijpen. Als je afspreekt om dan na de paasvakantie de scholen en de horeca weer te openen, zouden mensen hierin meegaan”.

We zullen zien of zijn ‘mening’ een impact heeft op premier De Croo.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More