Marc Van Ranst maakte de bevolking bewust ongerust met cursus virologie

“De tweede golf was rechtstreeks het gevolg van beleidsbeslissingen die toen genomen zijn.”

In de bijzondere Covid-commissie van de kamer etaleerde Van Ranst zijn superioriteit tegenover de de bevolking en de politiek. In februari 2020 maakten we kennis met corona. Van Ranst beschreef die eerste weken en hoe hij als redder des vaderlands moest ingrijpen om het domme volk les te geven.In

“We zaten met een bevolking die nog niet heel geïnformeerd en absoluut niet bezorgd was”, aldus de viroloog. “Toen hebben we beslist: we gaan dat zelf doen. De krokusvakantie is vaak een week waarin het nieuws vernauwt tot één onderwerp. We hebben toen beslist om een cursus virologie te beginnen geven.” Volgens hem met succes.

Het gevolg was dat mensen ‘ongerust’ werden en daarmee was zijn missie geslaagd. “Als je informatie geeft kan je dat brengen tot ongerustheid. Dat is oké. Paniek hoeft niet. Maar dat moest toen gebeuren, daar gingen we geen tweede kans voor krijgen.”

Volgens het grote geschiedenisboekje der Belgische pandemie was de tweede golf nagenoeg volledig de schuld van de politiek en hadden we die kunnen vermijden als we naar de opperviroloog hadden geluisterd. Vreemd genoeg bespeuren we nergens enig falen van wetenschappelijke kant.

Marc besloot – zoals we dat van hem ondertussen gewend zijn – met voorspellingen die hij serveert als feiten: “Uiteindelijk komt alles wel goed. Binnenkort gaan we veel minder gevallen in de ziekenhuizen krijgen en dan gaan we alle maatregelen moeten afschaffen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More