Marc Van Ranst: “Ik ga binnenkort een nieuwe trui kopen”

Advies voor afkickende shopaholics.

Wat is het toch hartverwarmend wanneer grote leidsmannen in deemoed afdalen naar het niveau van de gewone man. Helemaal mooi wordt het wanneer dat dan ook nog eens met humor gebeurt. Menig lezer en lezeres zal wellicht schokschouderend over de grond zijn gerold na het lezen van bovenstaande titel. Zoveel humor injecteren in ernstige boodschappen is weinigen gegeven.

Viroloog – en ervaren gids in barre tijden – Marc Van Ranst laat het Vlaamse volk weten dat hij een nieuwe trui zal gaan kopen. Met gezond verstand! Maar hij corrigeert het volk gelukkig toch ook weer meteen. Het zou zonde zijn moesten we hem verkeerd begrijpen. Dat het Overlegcomité de winkels onder strikte voorwaarden weer opent, mag niet worden gezien als een mogelijkheid tot troost. “Ik heb weinig begrip voor mensen die troost zoeken in consumptie. Dat we dat een beetje afleren, lijkt me niet de grootste ramp. Je kan troost vinden in andere zaken dan dingen kopen”, aldus Van Ranst in ‘Het Laatste Nieuws’. “Ik koop vaak boeken, maar boekenwinkels zijn nooit dicht geweest”, zegt Marc vervolgens. “Ik denk wel dat ik binnenkort nog eens een andere trui ga bijkopen. Die groene van op teevee bij VTM? Neen, die heb ik nog al aan gehad (lacht).”

Goed zo, het is van belang dat het volk goed wordt opgevoed. Onze redactie heeft dan ook zo zitten prakkiseren en we denken dat het een interessant idee zou zijn om vanaf volgend schooljaar in alle middelbare scholen het vak ‘Van Ranst-kunde’ te introduceren, een leidraad voor het ‘nieuwe normaal’.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More