“Marc Van Ranst gaat eraan. De opdracht is gegeven.”

Marc Van Ranst geeft Gentse politie opdracht om nieuwe doodsbedreiging te onderzoeken.

Marc Van Ranst is weer bijzonder ijverig op Twitter dezer dagen. Na een persoonlijke zoektocht om terrassen in overtreding te vinden, passeerde de viroloog al surfend bij de website viruswaanzin.be en las daar dat er een opdracht zou zijn gegeven om hem te liquideren. Van Ranst fulmineert daarop meteen op zijn geliefkoosde medium Twitter en trekt de kaart “radicalisering en bendevorming”. Hij geeft – eveneens via Twitter – de Gentse politie opdracht om de nieuwe doodsbedreiging te onderzoeken.

De aanval komt niet van advocaat Michael Verstraeten – die de drijvende kracht is achter viruswaanzin in België – maar van een anonieme gebruiker van de website. “Ik heb het al van in het begin gezegd dat die onnozelaar MVR op de brandstapel moet. Laat ons de fakkels aansteken”, lezen we. Een ander reageert: “Zorg jij voor de veren en dan zorg ik voor afgewerkte olie. Pek is wat moeilijker te krijgen.”

Het is de zoveelste bedreiging aan het adres van de viroloog. Straks ligt Van Ranst overhoop met het halve land. De opmerkingen op viruswaanzin zijn verwerpelijk, maar wordt toch niet eens tijd dat mijnheer Van Ranst – al was het maar één keer – zich de vraag stelt of hij misschien zelf een beetje de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More