Marc Noppen kreeg het warm bij Goedele Wachters

In het Journaal Laat op VRT kreeg dokter Marc Noppen het even warm bij Goedele Wachters. Noppen was te laat en kwam door het beeld gefietst. Dat was al een veeg teken.

Dan moest Noppen zijn open brief uitleggen aan Wachters. Marc Noppen (UZ Brussel) en de rectoren van de Vlaamse universiteiten, de CEO’s van de universitaire ziekenhuizen en decanen Geneeskunde riepen op om niet te snel te versoepelen. “Afdalen zonder remmen is levensgevaarlijk”, klinkt het. Dat is misschien waar, maar een goede renner moet afdalen zonder te remmen, als hij wil winnen.

Noppen kreeg voor het eerst in een jaar tijd tegenwind, zoals die dalende renner. Wachters was ongemeen scherp en deed voor de eerste keer wat een echte journalist moet doen: kritische vragen stellen. Noppen kwam twee keer met het antwoord dat zijn brief voor een psychologisch effect moest zorgen, zoals de beruchte uitspraak van Vandenbroucke: ‘Den blok erop’.

Wachters steeg op tien minuten naar de top van Vlaamse journalisten. In die lijst met echte journalisten zitten weinig namen, maar Wachters moet daar nu zeker in. Ik ga nooit meer grapjes maken over haar kledij. Dat is beloofd. Echte journalisten zijn zeldzaam en verdienen het volste respect.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More