Manneke Pis in Tirreno-Adriatico

Van Aert krijgt een boete voor plassen vanop de fiets

“Unseemly inappropriate behaviour”, zo heet het misdrijf in de wielerwereld en het kost Wout Van Aert een boete van 300 Zwitserse frank. Vrij vertaald: pipi doen terwijl je met de fiets rijdt, is verboden als iemand dat kan zien. Die iemand was in dit geval een seingever, maar voor de Italiaanse organisatie ‘iemand ‘ teveel.

Het is niet ongewoon dat wielrenners plassen vanop de fiets. Als het echt hard gaat, stoppen ze niet en plassen ze soms gewoon van de fiets af in de bosjes. Ze laten zich dan door een ploeggenoot vooruit duwen. Maar, ze mogen niet zomaar plassen als er publiek langs de kant staat, dan krijgen ze – zoals Van Aert nu – een boete. Hij had nochtans een alternatief. Het is voor insiders een publiek geheim dat – soms – wielrenners het ook wel eens gewoon in hun broek doen. Als je moet gaan, moet je gaan.

Wout van Aert moest donderdag tevreden zijn met een derde plaats in de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico. Alaphilippe won, van der Poel was tweede. Van Aert blijft wel leider.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More