Manchester City verslaat PSG met hard werken en heel veel geluk

Straffe zege van City, al had het ook andersom kunnen zijn.

Je komt eind met oliedollars, maar de voetbalgoden zijn niet te koop. Er stonden enkele honderden miljoenen aan voetballers op de gemillimeterde grasmat van het Parijse PSG-stadion. Dan mogen de verwachtingen hoog zijn.

Marquinhos kopte PSG na een kwartier op voorsprong en gaf de Parijzenaars voor een uurtje vleugels. Kevin De Bruyne kreeg van PSG geen vierkante meter om zich te bewegen en dramaqueen Neymar toonde zo nu en dan dat hij zijn miljoenen waard was.

Het leek een uitgemaakte zaak dat PSG het zou halen. Het leek er zelfs op dat City zich bij de 1-0 had neergelegd. Tot een voorzet van De Bruyne – iets voorbij het uur – even wonderwel als lullig in het doel van de Parijzenaars verdween. Tien minuten later schoot Riyad Mahrez een vrijschop door de muur van PSG tegen de touwen. Geniaal van Mahrez, knullig van PSG.

Met een wauw-gevoel bleven we niet echt achter. Halve finales van een Champions League tonen zelden risicovol voetbal. Je mag al blij zijn als je om het kwartier een geniale flits van een grote speler mag zien. “Het was een alpha-dog performance van Kevin De Bruyne”, lezen we in The Guardian.

Het kost ons natuurlijk niets, tenzij een paar centen van ons multimedia-abonnement. Maar is het spel van gisteren echt de honderden miljoenen waard?

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More