Man verkoopt baby T-Rex op eBay

En dat vindt het natuurhistorisch museum maar niets.

Op eBay vind je bijna alles dat je wilt. Je kan het zo gek nog niet bedenken of er is wel iemand die het verkoopt. Ben je altijd al op zoek geweest naar je eigen beenderencollectie van lang uitgestorven wezens? Dan heb je geluk. Professioneel fossielenjager Alan Detrich heeft net zijn hoogsteigen opgedolven baby T-Rex op de website te koop gezet.

Detrich vond het karkas in 2013 in Montana, VS, en leende het eerst een aantal jaren uit aan het natuurhistorisch museum van Kansas. Tot hij om onbekende redenen opeens van gedachten veranderde en de T-Rex voor 2,6 miljoen euro te koop zette op eBay. Volgens de beschrijving is het fossiel hoogst uitzonderlijk.

“Waarschijnlijk de enige BABY T-Rex ter wereld”, staat er te lezen. “Het heeft een lichaam van 2,6 meter lang en een schedel van 53 cm. Deze Rex was een erg gevaarlijke vleeseter. Het is een erg ZELDZAME kans om een baby REX te zien te krijgen, want als ze niet snel groeiden, konden ze geen prooi vangen en stierven ze snel. Volgens de histologie was dit exemplaar vier jaar oud bij zijn dood. De reconstructie van de schedel werd uitgevoerd door de curator van het natuurhistorisch museum in Florida.”

De Society of Vertebrate Paleontology (SVP) is er absoluut niet over te spreken dat Detrich het fossiel op deze manier buiten het bereik van de wetenschap houdt. De SVP publiceerde een open brief waarin ze zich vernietigend uitlieten over de verkoop en opriepen om een einde te stellen aan particuliere verzamelaars die musea en andere wetenschappelijke instituties uit de markt houden. Musea hebben vaak geen budgetten om dergelijke dure fossielen op te kopen. Detrich zou verder wetenschappelijk onderzoek naar uitgestorven leven ondermijnen en toekomstige generaties de mogelijkheid ontzeggen om in het natuurlijk erfgoed van onze planeet te delen.

Ondertussen krijgt Detrichs advertentie op eBay zo’n 23 bezichtigingen per uur en liet de man impliciet al weten dat hij terugsturen niet zal accepteren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More