Man creëert digitale kloon om hem te vervangen tijdens online meeting (video)

Als er toch iets positiefs uit deze crisis is gekomen, dan is het wel de kennis dat vele jobs dankzij telewerk gemakkelijk vanuit het comfort van je eigen huis kunnen uitgevoerd worden.

Maar geen baas die constant op je vingers kijkt, kan er ook voor zorgen dat je de voeten veegt aan de opgelegde werkuren (of in andere gevallen je gat). Of je kan ook wel eens creatief uit de hoek komen om de sfeer op de online werkvloer wat op te krikken.

Programmeur Matt Reed toont perfect aan hoe dit moet. Hij creëerde een artificiële Zoombot om even zijn plaats in te nemen tijdens een Zoom-meeting. De populaire app Zoom is misschien de meest gebruikte videobeldienst van het moment, maar de app wordt geplaagd door privacy- en veiligheidsproblemen.

Ongenode gasten, trollen die zich toegang verschaffen tot videogesprekken om vervolgens via de schermdeel functie vunzige beelden of  teksten te tonen. Dit fenomeen staat bekend als zoombombing. Ook blijkt het installeren van Zoom computers extra kwetsbaar te maken voor hackers.

Reed slaagde erin via een geavanceerde A.I. Speech Recognition ,Text-to-Speech en enkele screenshots van zichzelf met de mond open en dicht om zijn collega’s voor de gek te houden.

Zou hij ook een minister van Volksgezondheid kunnen construeren, die haar vingers uit de neus kan houden tijdens een online meeting?

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More