Mama Leather en Mister Lyca verdienden 3 miljoen euro in Brusselse prostitutiebuurt

Het netwerk onder leiding van Mama Leather (haar bijnaam in het milieu) buitte jarenlang Nigeriaanse meisjes uit in de Brusselse prostitutiebuurt aan het Noordstation.

Haar bijnaam dankte Mama Leather aan haar zwarte lederen outfits waarin ze steevast gekleed was tijdens haar prostitutie-activiteiten en aan haar ‘specialisatie’ in seksuele diensten in de ‘sadomasochistische sfeer’.

Mama Leather organiseerde als leider van het internationale netwerk de bestellingen, de rekrutering en het vervoer van de meisjes vanuit Nigeria naar België. Ze beheerde 26 carrées (peeskamers) in de Brusselse prostitutiebuurt aan het Noordstation en besteedde deze activiteiten uit aan andere Nigeriaanse madammen. Zo werkte ze samen met twee Nigeriaanse madammen die zussen waren.

Voor het transport van de meisjes binnen Europa beschikte Mama Leather over verschillende andere handlangers. De belangrijkste onder hen was ‘Mister Lyca’. Hij had die bijnaam gekregen omdat hij altijd Lyca-prepaidkaarten verkocht aan de meisjes. Hij vervoerde met een ‘black taximan’-bedrijf in opdracht van verschillende madammen de Nigeriaanse slachtoffers.

Uit gesprekken van de telefoontap bleek dat Mama Leather geregeld smeergeld betaalde aan verschillende corrupte Nigeriaanse ambassadeleden in Brussel. Een belangrijke tussenpersoon was de Nigeriaan V., wiens vriendin de Nigeriaanse madam B. was die zowel in Brussel als in Spanje opereerde. Hij was een Brusselse pooier die een carrée had en die samenwerkte met Mama Leather.

In een van de gesprekken beloofde Mama Leather een meisje te verkopen aan V., op voorwaarde dat hij haar repatriëring naar Nigeria kon blokkeren via een tussenkomst van de ambassade door de documenten voor terugkeer niet te laten afleveren.  

In een gesprek vroeg Mama Leather aan V.: “Er is een meisje dat opgepakt is en zij zal naar Nigeria worden teruggebracht. Kan jij ervoor zorgen dat zij niet wordt teruggestuurd?”

Zijn antwoord was duidelijk. “Ja. Ik kan het blokkeren, weet jij voor hoeveel mensen ik de terugkeer al geblokkeerd heb?” Mama Leather stelde hem dan voor: “Ik zal haar aan jou verkopen. Dat kost niet veel. Ze is onderweg. He is 5.000 (euro). Het is een jong meisje van 19 à 20 jaar. Ze zal vrijdag naar daar (ambassade) worden gebracht”.

V. reageerde positief op haar voorstel: “Geef me de naam van het meisje en ik zal mijn consul vragen om de terugkeer te blokkeren. Het document voor de terugkeer zal niet worden afgeleverd en het meisje zal dan worden vrijgelaten”.

En zo moest het meisje voor haar nieuwe pooier V. in de prostitutie gaan werken. Mama Leather moest veel smeergeld betalen aan de ambassadeleden en deed daarover haar beklag tijdens een discussie met haar vriend Lo. toen deze opgepakt was en dreigde gerepatrieerd te worden naar Nigeria.

Mama Leather zei: “Die mensen (op de ambassade) vragen mij niks anders dan geld. Ik heb hun gezegd dat ik al genoeg geld gegeven heb”.

Lo. reageerde: “De baas (…) (binnen de ambassade) hoeft zich geen zorgen te maken. Ik zal hem nog wat extra (smeergeld) geven”. Waarop Mama Leather nog eens duidelijk stelde dat hij dit moest bijbetalen: “Ik heb gezeg dat ik geen geld meer zou geven … Ik heb 5.000 (euro) in een maand gespendeerd. Dat is genoeg”.

De inkomsten van de hoerenmadam werden op minimaal 2.931.099,60 euro geschat.


 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More