Mahdi wil studentenmigratie van niet-EU landen naar België tijdelijk verbieden

Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vraagt aan het Overlegcomité om studentenmigratie van buiten de Europese Unie naar ons land te verbieden, nadat gisteren bleek dat 20 Indiase studenten besmet waren met de Indiase variant. Dat laat hij in een gesprek met VTM NIEUWS (DPG Media) verstaan.

“Het lijkt me logisch en noodzakelijk om buitenlandse studenten vandaag niet meer de mogelijkheid te geven om zich naar België te geven”, aldus Mahdi aan VTM en overgenomen door hln.be (DPG Media). “Je had je die vraag vroeger kunnen stellen, ja. Maar het is ook handig voor studenten om te kunnen bijleren in andere landen. Alleen zitten wij nu in een tunnel waarvan het licht aan het einde bijna zichtbaar is, en ondertussen zijn er die nieuwe varianten die overal beginnen op te duiken. Op dat moment moet je de strategie bijstellen.”

De woordvoerster van Mahdi voegt er volgens hln.be aan toe dat de opschorting van die studentenmigratie niet per se voor een heel lange periode hoeft te zijn. Maar het gaat wel over zowat 10.000 personen van buiten de Europese Unie die elk jaar naar België komen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More