Mahdi krijgt vragen over vermeende visafraude

Staatssecretaris voor Asiel Sammy Mahdi (CD&V) heeft bij het federaal parket een melding ingediend over Saeed Bashirtash, de echtgenoot van N-VA-parlementslid Darya Safai. Hij baseert zich op een nota van de Staatsveiligheid (VSSE), die op basis van geruchten zou waarschuwen dat Bashirtash mogelijk visafraude pleegt. Bashirtash ontkent alles. De Morgen schreef een stuk over de zaak.

Safai schreef vervolgens een verontwaardigd artikel op Facebook en wees in de richting van Mahdi als mogelijk lek van de informatie. Deze laatste ontkende.

Morgen mag Mahdi het nog eens allemaal uitleggen in De Kamer. Van 10 uur tot 12 u.30 staan immers enkele mondelinge vragen aan de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, belast met de Nationale Loterij, toegevoegd aan de minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing over deze zaak op de agenda. Het gaat om een actualiteitsdebat (art. 128 Rgt.) over de humanitaire visa.

Hervé Rigot (PS) interpelleert over ‘de nieuwe vermoedens van humanitairevisafraude’ (55014898C), Ben Segers (sp.a) over de uitgereikte humanitaire visa (55014920C).

Kamerlid Peter De Roover (N-VA) heeft het in dit kader eerder over perslekken van (vertrouwelijke) nota’s (55015041C). Hij wil vooral weten wie de informatie gelekt heeft aan De Morgen. Dat is niet noodzakelijk Mahdi aangezien andere partijen ook over de informatie beschikken (VSSE, federaal parket).

Simon Moutquin (Ecolo-Groen) heeft een vraag over het nieuwe onderzoek naar humanitairevisafraude (55015045C) en Greet Daems (PVDA-PTB) zelfs over de verdenkingen bij een nieuwe visa-affaire van de N-VA (55015067C).

Het belooft een interessante vergadering te worden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More