Maggie De Block : “Ik heb het maximum gedaan”

De Walen eisen excuses.

Het ziet er niet naar uit dat dokter Maggie De Block een vakantie zal boeken in de Ardennen. De Walen lusten haar nog altijd rauw. Met Wilmès hebben ze daar in het zuiden minder moeilijk. Nochtans was zij de blinde kapitein die ons door de eerste coronastorm loodste. Beweren dat dat een voorbeeld van leiderschap was, zou ongepast zijn. En toch is Maggie het symbool van het Belgische falen geworden.

Het is al een tijdje stil rond Maggie, maar ‘Sudinfo’ wist een interview te versieren met de voormalige minister van Volksgezondheid. Ze legden haar beleid de rooster, maar De Block beet van zich af. “Het is normaal in een democratie dat zij die aan de macht zijn rekenschap afleggen”, aldus De Block. “Maar we bevonden ons op onbekend terrein, de onzekerheid was groot en de kritiek was daartoe in verhouding.”

De bedenker van ‘blijf in uw kot’ vindt nog altijd dat ze een goed beleid heeft gevoerd en dat excuses dan ook helemaal niet nodig zijn, omdat ze het maximum heeft gedaan. “We mogen een deel van onze vrijheden opofferen, maar soms moeten we die ook beschermen. Dat was prioritair voor mij. Wist u dat er terminale patiënten, en niet eens van covid, te horen hebben gekregen dat ze hun partner een laatste keer niet meer konden zien? Ik vind dat mensonwaardig. Ik heb zulke situaties proberen vermijden en dat hebben ze me verweten. Onbegrijpelijk vind ik dat.”

Mooi, dat er toch nog altijd bescheiden politici bestaan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More