‘Madam Porsche’ leefde rijkelijk met de naam en het geld van een ander

“Ongezien schaamteloos. “

Het merkwaardige met verhalen over oplichters is dat het je een achterlaat met een dubbel gevoel. Aan de ene kant is er de degout: stel je voor dat jij het bent die wordt opgelicht. Aan de andere is er de fascinatie voor de oplichtter: ‘il faut le fair.”

Maandag stond Sophia S. (28) uit Antwerpen – alias madam Porsche – voor haar rechters. Samen met haar vriendinnetjes Khadija H. (23) en Naomi R. lichtte zij haar slachtoffers voor bijna 450.000 euro op. Zij hadden een slim systeem bedacht om met gestolen identiteitskaarten, banken, kredietinstellingen en bijslagfondsen op te lichten. Vooral dat laatste getuigt van een een criminele kwaadaardigheid. Dat je Cofidis (10.000 euro), Alpha Credit (25.000 euro) en Belfius (26.788 euro) in de maling neemt, tot daaraan toe, maar dat je de geboorte van een drieling verzint en het kinderbijslagfonds Infine Vlaanderen 3.366 euro afluist, wijst erop dat je enkele gezonde vijzen mist.

Hoe slaag je erin om geblokkeerde identiteitsdocumenten te gebruiken, vraagt Salime – één van de gedupeerden zich af? Zij deed in 2018 aangifte van haar verloren paspoort en rijbewijs, maar kreeg desondanks aanmaningen van de KBC voor een lening van 30.000 euro en 4.675 euro voor een een liposuctie. Proximus zat voor 2.100 euro achter haar veren en ze zou een Audi A3 van 30.000 euro hebben gekocht.

De dames huurden een Porsche van een verhuurfirma in Schilde die ze niet terugbrachten en lieten de boetes door de slachtoffers betalen. Sterker nog, enkele van die slachtoffers kregen van Bpost te horen dat ze blijkbaar verhuisd waren en dat ze daarom geen post meer op hun ‘oud’ adres kregen. Sophia A. had met valse aanvragen een adreswijziging doorgevoerd. 

In totaal wisten de drie jonge vrouwen twintig slachtoffers op te lichten. Zij hebben allemaal hetzelfde verhaal van dreigende schuldeiseres en deurwaarders.

Ondertussen lieten de drie gratiën zich helemaal gaan in het uitgaansleven en permitteerden zich de internationale luxe van de jetset in Marbella.

Doch, het sprookje is uit. Ze riskeren celstraffen tot vijf jaar.

Pittig detail, de opmerking van de advocaat van Sophia S.: “Mijn cliënte is geen ziekelijke oplichtster. Zij is een verstandige dame met een bachelor Bedrijfsmanagement. Pas in de gevangenis heeft ze ingezien hoeveel miserie ze haar slachtoffers heeft berokkend.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More