Mackenzie: het hitsige spook dat vrouwelijke toeristen bij de borsten grijpt

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

De sadistische George Mackenzie overleed in 1691, maar zijn geest slaat nog steeds geregeld iemand op zijn of haar muil. Of grijpt, wanneer-ie in een geile bui is, een of andere vrouwelijke toerist bij de borsten. Er bestaan honderden PV’s van.

Edinburgh is al sinds 1437 de hoofdstad van Schotland. Toen al werd ze in de volksmond ‘Auld Reekie’ genoemd. Het zat er vol criminelen, lichtekooien, dronkaards en ander tuig. Er werd geplunderd, overvallen, verkracht en gemoord. Alsof dat nog niet genoeg was, was het plaatsje vergeven van de pest. Kortom: dé place to be voor wie naar huis wilde keren met een middeleeuwse valies vol straffe verhalen. Als die ooit nog thuis kwam, tenminste.

Met het verkeerde been uit het graf

Wie er zelf niks meemaakte, had het wel van horen zeggen. Want als er een ding was waar de oude bewoners van Edinburgh goed in waren, dan was het wel het vertellen van verhalen. Het gros van die verhalen ging over heksen en tovenaars. En boze en héél boze geesten.

Uiteraard leven er in de Schotse hoofdstad vandaag nog tal van die spookverhalen. De meeste eeuwen geleden verzonnen door fantasierijke Schotten en vandaag gewoon verder verteld. In het geval van George Mackenzie is dat net andersom. De advocaat van de koning stierf sereen in 1691, maar zijn geest stapte in 1998 met het verkeerde been weer uit het graf. Zelfs de pastoors van vandaag hebben er schrik van – en vallen steendood wanneer ze de plek proberen te ‘zuiveren’.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More