Maandag beginnen de solden, maar…

Enorme voorraden, enorm strenge maatregelen.

Winkels smeken de overheid om winkelen per twee weer toe te laten. Zij zitten met een enorme voorraden en de aankomende solden zijn de laatste kans om er nog iets op te verdienen. Vandenbroucke toonde zich eerder een fervent tegenstander van shoppen en ventileerde voor de camera’s zijn afschuw voor funshoppen.

Het is nog altijd verboden om met z’n tweeën te winkelen. “Het is de verplaatsing die gevaarlijk is”, luidt het argument. “Met z’n tweeën verdubbel je de kans om besmet te raken.” Maar dat is de theorie. In de praktijk zoeken koppels manieren om toch samen te shoppen.

De overheid heeft een stiekeme sfeer van sjoemelen geïnstalleerd. Koppels spelen theatertje in de winkels, doen alsof ze mekaar niet kennen, sturen tussen de kledingrekken berichtjes heen en weer en kruisen mekaar bij de pashokjes.

De coronacijfers dalen, maar het Antwerpse stadsbestuur laat bijvoorbeeld weten dat de verstrengde regels van kracht blijven, ook op de Meir. De Vlaamse variant van de Stasi zal je in de gaten houden, optreden en beboeten. Ze lanceren in ‘Het Nieuwsblad’ zelfs een oproep om te klikken. “Zie je een manifeste overtreding van maatregelen? Contacteer dan best zo snel mogelijk de politie.”

Hoe dan ook, de Mode Unie verwacht vanaf maandag in de boetieks meteen kortingen van 35 tot 40 procent. ”Hopelijk voelen mensen zich niet geremd om te komen winkelen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More