Maakte El Kaouakibi gebruik van een gunst van burgemeester De Wever?

1,2 miljoen euro extra in het Let’s Go Urban-potje zonder afzonderlijk collegebesluit.

Liefhebbers van de stripreeks Nero kennen ongetwijfeld de strip ‘De Brollebril’. Daarin komt Nero in het bezit van een magische bril. Wanneer je die draagt, kan niemand je wat weigeren. Die ‘kapoentjesuitgave’ leest als de avonturen van El Kaouakibi. Niemand kon blijkbaar ‘nee’ tegen haar zeggen.

Je kan haar hebzucht verwijten, maar niet dat ze kreeg wat ze vroeg. In de zaak rond Sihame El Kaouakibi heeft de Stad Antwerpen veel te weinig gecontroleerd wat met 5,5 miljoen euro aan subsidies is gebeurd. Sterker nog, de krant ‘De Standaard’ heeft een bedelbrief (8 juni 2018) van Sihame El Kaouakibi aan burgemeester Bart De Wever (N-VA) weten te bemachtigen. In die brief vraagt Sihame aan Bart om meer geld, omdat een gerenoveerde feestzaal voor haar niet genoeg was, ze wilde ook een nieuwbouw.

“Na overleg met schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud richten we deze brief aan u”, aldus de gelekte brief in ‘De Standaard’ .”Dat zijn we verplicht, want het project dat vandaag op tafel ligt, belangt evengoed het domein jeugd als het domein stadsontwikkeling aan. Wij staan vandaag met onze rug tegen de muur, we ­komen 1,6 miljoen euro tekort.”

De Wever lost het op met een politiek handigheidje, antwoordt niet op de brief, maar zorgt ervoor dat vier maanden later – zonder dat er een apart collegebesluit aan gekoppeld is – het investeringsbudget voor de bouw van het Urban Center met 1,2 miljoen euro naar 2,4 miljoen euro wordt verdubbeld.

“Ongewoon”, concludeert ‘De Standaard’.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More