Maakt parlementslid Darya Safai (N-VA) nu reclame voor Delhaize?

Op Facebook verscheen een merkwaardige foto. Op de foto herkennen we kamerlid Darya Safai (rechts op de foto).

De oorspronkelijke foto werd genomen op de Boekenbeurs. Een grapjurk maakte de (vreemde) link met Delhaize aangezien een van de dames de foto (en het artikel van de man) niet zo leuk vond.

Vanwege haar inzet voor vrouwenrechten en haar strijd tegen de politieke islam en de hoofddoek wekte Safai de interesse van de politieke partijen Open Vld en N-VA. In oktober 2017 bood N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever haar een plaats aan op de N-VA-lijst voor Antwerpen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, wat ze toen weigerde.

In januari 2018 kondigde ze toch aan zich aan te sluiten bij de N-VA. Ze stond op de 19de plaats op de N-VA-lijst voor de provincie Vlaams-Brabant bij de lokale verkiezingen in 2018, maar raakte van op die positie niet verkozen. Ze stelt zich voor de federale verkiezingen van 2019 op de Vlaams-Brabantse lijst van de partij verkiesbaar naast onder andere Theo Francken. Ze kreeg de derde plaats op de lijst. Voor de N-VA zou Safai moeten dienen als voorbeeld voor geslaagde migratie. Ze raakte effectief verkozen in de Kamer van volksvertegenwoordigers.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More