Maak kennis met ’s werelds eerste onderwaterband (video)

Ervaar ’s werelds eerste opera onder water!

AquaSonic is de productie van het Deense ensemble Between Music en geldt als een van de meest ambitieuze interdisciplinaire projecten van deze tijd. Met speciaal ontwikkelde instrumenten spelen én zingen de muzikanten onder water, ieder in zijn of haar eigen watertank. Op deze manier creëren ze een nieuwe wereld van geluid.

De Deense artiesten oefenen al jaren aan de juiste techniek voor een onderwaterconcert. In verschillende waterreservoirs spelen de artiesten afzonderlijk van elkaar. Componiste Laila Skovmand benadrukt hoe lastig het is om onder water te spelen. “Alles wat je weet en wat je normaal gesproken gebruikt bij een gewoon concert, kan je niet uitvoeren onder water.” Om lang onder te kunnen blijven, doet Between Music veel aan yoga en ademhalingsoefeningen.

Vooral zingen is een uitdaging voor de Deense groep. Met een luchtbubbel in hun wang kunnen ze korte klanken produceren. Het concert gaat over de mogelijkheden die je met geluid hebt in water.

Alleen het stagediven blijkt nog een beetje moeilijk te zijn…

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More