Maak kennis met de vernieuwde Jaguar F-Type (foto’s)

Hij was al beeldschoon, maar werd nu nog mooier.

De Jaguar F-Type kreeg in 2017 al wat uiterlijke opfrissingen, maar nu werd hij wat grondiger aangepakt. Hij kreeg een grotere grille, hertekende motorkap en smallere koplampen, waardoor hij wat meer bij de rest van het gamma aanleunt.

Ook binnenin sloeg de modernisering toe. In het dashboard zit een 12,4 inch groot scherm, in de middenconsole prijkt het nieuwste Touch Pro-infotainment van het merk.

Bij de instapper zit er nog steeds een 300 pk sterke vierpitter onder de lange motorkap. Voor wie liever het dubbele aan cilinders wil, zijn er twee keuzes. Er is namelijk een V8 met 450 pk en 580 Nm koppel. Daarmee accelereert de F-Type van 0 naar 100 in 4,6 seconden, en haalt hij een top van 285 km/u. Je kunt kiezen tussen achter- of vierwielaandrijving.

De strafste blijft de F-Type R. Die heeft voortaan 575 pk in de plaats van 550, en het koppel steeg met 20 Nm naar 700 Nm. De R doet de sprint naar de 100 in 3,7 seconden, de top is begrensd op 300 km/u.

Ook qua geluid is er wat veranderd. De V8 maakte altijd een bulderende start, maar voor wie de buren liever nog wat rust gunt is er nu ook de Quiet Start-functie, waarmee die V8 indien desgewenst in alle stilte ontwaakt.

1

Image 1 of 12

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More