Maak kennis met de meest ecologische wasmachine ter wereld (video)

Kleine wasjes, grote wasjes, Doe ze in je wasmachine. Laat maar lekker draaien.

In het tijdperk der Anuna’s is het bij de aanschaf van een wasmachine noodzakelijk om rekening te houden met het energiegebruik van je wasmachine. Je kunt zo flink wat besparen: goed voor je portemonnee en het milieu.

Maar welke wasmachine je ook koopt, op gebied van minimale ecologische voetafdruk kan het onmogelijk op tegen dit ‘toestel’ uit Roemenië. In het dorpje Bologa staat een watermolen die al meer dan 710 jaar lang de dorpsbewoners voorziet van schone kledij.

Geen wonder dat het vaak de meest ecologische wasmachine ter wereld genoemd wordt. Na zeven eeuwen bestaat de traditie nog steeds en maken de dorpsbewoners nog altijd gebruikt van de molen als wasmachine. In een groten houten kom worden de kleding tapijten en matten geworpen en het snelle stromend water genereert de benodigde kracht om alles te doen draaien. Alles gebeurt uiteraard zonder wasmiddelen en uitsluitend met schoon water.

Volgens de lokale oude boerinnetjes is er geen enkel wasmiddel ‘opgewassen’ tegen dit natuurlijk bronwater.

De watermolen is mettertijd ook een ware attractie geworden voor toeristen.

Die racestreep uit je onderbroek krijgen zonder de nodige ecologische schuldgevoelens, doe je dus zo.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More