Maak kennis met de Audi A8 Allroad W12 (foto’s)

(Bijna) de dikste jongen van de Audi-klas.

Wie een grote, luxueuze Audi wil met een grote kofferruimte, die moet op zoek naar een Q7 of Q8. Wie niet zo’n liefhebber is van SUV’s, die heeft dan pech: de A8 is er enkel als berline.

Of toch als het van Audi zelf afhangt. Maar in Italië zitten er heel wat koetswerkbouwers en Casstagna Milano is daar één van. Zij zijn van oordeel dat het Duitse merk een grote stationwagen in het gamma mist. En als Audi ‘m niet maakt, dan doen zij het wel.

Zij ontdeden een Audi A8 van zijn dak en bouwden er een nieuw op, maar dan met grote raampartijen achteraan. En nu ze toch aan het knutselen waren, maakten ze er maar ineens een Allroad van. Een A8 Avant die niet vies is van een beetje onverharde weg dus.

Er moet nog een beetje aan gesleuteld worden, maar de bedoeling is dat je weldra bij Castagna Milano gewoon je Audi A8 Allroad kunt bestellen. Ze zijn wel van plan enkel berlines om te bouwen die de 6,3-liter grote W12 onder de kap hebben, die garant staat voor 500pk en 625Nm – én geregelde stops bij het tankstation.

1

Image 1 of 2

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More