Lynx heeft genoeg van zijn trainer en… (video)

“Trop is teveel en teveel is trop.”

De woorden van wijlen minister van Den Boeynants zinderen nog na in een circus in Zuid-Ossetië. Een lynx was het gedoe van zijn trainer beu en viel de man aan in het midden van een optreden.

Omdat de grote kat weigerde zijn ‘numero’ op te voeren, werd ze door de circusbaron van dienst, met de leiband van haar hoge stoel gesleurd. De kat had er duidelijk genoeg van gooide zich op de man. Er ontstond paniek in het publiek want er waren geen omheiningen voorzien om hen te beschermen.

Dierenrechtenactivisten zijn niet te spreken over de manier waarop het bewuste circus met haar dieren omgaat. De lynx is lang niet het enige dier waarmee het circus uitpakt, ze hebben ook acts met krokodillen, pythons en apen.

Zuid-Ossetië ligt tussen Rusland en Georgië en staat niet meteen geboekt als een diervriendelijke natie.

Het filmpje ging viraal en opent de discussie over de zin of onzin van acts met wilde dieren in circussen. Hoe het uiteindelijk afliep met de man en de lynx is niet bekend

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More