Lukaku staat in de aanbieding

Worden sterspelers onbetaalbaar?

Inter Milaan zoekt geld. Corona heeft de ploeg geen goed gedaan. De inkomsten dalen, maar de uitgaven blijven. Goalgetter Romelu Lukaku verdient bij Inter 9 miljoen euro salaris netto per jaar. Inclusief alle bonussen kostte hij de Italiaanse club in de zomer van 2019 80 miljoen euro. Dat zijn een hele boel tickets (die niet verkocht zijn). De Chinese eigenaars van Inter, de retailgroep Suning, zijn dringend op zoek naar vers kapitaal om deze folie te kunnen betalen. Minstens 165 miljoen euro aan extra krediet is er nodig om de komende maanden te kunnen overbruggen. De vroegtijdige uitschakeling in de groepsfase van Champions League en de mislopen miljoeneninkomsten hebben de club alvast niet geholpen.

En dus beweren kwatongen dat Lukaku in de aanbieding staat. Manchester City aast alvast op de Rode Duivel. Maar of Lukaku zin heeft om weer naar Engeland te trekken, is twijfelachtig. In Italië kreeg Lukaku de vleugels die hij in Engeland rateerde.

Doch, het zou naïef zijn om te geloven dat voetbal alleen maar over het schoppen tegen een balletje gaat. Voetballers houden er nu eenmaal van om meer dan een boterham met choco te eten. Het zal er dus op aankomen of de Engelsen hem een voorstel kunnen doen, dat hij niet kan weigeren. Man City is voor volgend seizoen alvast op zoek naar een nieuwe aanvaller – misschien zelfs twee. Het contract van topschutter aller tijden Sergio Agüero loopt straks af. Een voorstel tot verlenging heeft hij voorlopig niet gekregen.

Dus?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More