Lukaku schrijft voetbalgeschiedenis met Inter (video)

“Campione, campione olé olé olé.”

Inter Milaan kan de lopende rekeningen met veel moeite betalen, maar ze worden wel kampioen in Italië. Ze halen daarmee de almacht van Juventus onderuit. Geen tiende landstitel voor Juventus, Inter is de ‘Campione”.

Door het gelijkspel van Atalanta en Sassuolo is Lukaku en zijn Inter zeker van de landstitel. En ja, daar zit Lukaku voor veel tussen. De Rode Duivel stond te juichen op zijn balkon en deed daarna een zegetocht door Milaan in een wagen met een open dak. “Dit is het beste jaar uit mijn carrière.”

Vorig jaar snakte de stad Milaan – letterlijk – naar lucht, vandaag schreeuwen duizenden supporters de longen uit hun lijf. Niet altijd even corona-proof. Het plezier van Lukaku is goed nieuws voor de club, want er is nogal wat internationale interesse. Chelsea en Man City zoeken een topspits. Doch, de koele Britten kunnen niet op tegen het temperament van de opgewonden Italianen. “Ik ben trots om een speler van Inter te zijn”, vertelde Lukaku aan ‘Sky Sports’. Het was een geweldig jaar voor ons en dat moest gevierd worden met de fans. Voor veel spelers was het overigens de eerste Scudetto. Mezelf inclusief. Dit is het beste jaar uit mijn carrière.”

Voor Lukaku is het de tweede titel, in 2010 werd hij in eigen land kampioen met RSC Anderlecht.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More