Ludieke actie van Greenpeace op EK had mensenlevens kunnen kosten (video)

Een jongen van de ‘groene vrede’ crashten met een parachute op het voetbalveld.

Waar camera’s zijn, wil Greenpeace zijn. Onder het mom van ‘wij zijn juist en jullie zijn fout’ menen actievoerders van Greenpeace zich alles te kunnen permitteren. Let wel, aandacht voor de natuur is een goede zaak. Doch, als je mensenlevens op het spel zet, ben je niet echt goed bezig.

Een Greenpeace-activist probeerde publiciteit te sprokkelen door bij aanvang van de voetbalwedstrijd Frankrijk – Duitsland met een parachute met een motor in het stadion de aandacht te trekken. Het was volgens Greenpeace de bedoeling dat de parachutist een bal op het veld van de Allianz Arena zou gooien en daarna weer zou wegvliegen. Maar de vrolijke jongen ramde bijna de tribune, omdat hij (waarschijnlijk) niet had gerekend op de zogeheten ‘spidercam’. Deze camera filmt de actie van bovenaf en hangt aan een paar stalen kabels boven het veld. De parachutist raakte zo’n kabel, verloor zijn koers en crashte bijna in het publiek!

Ironisch genoeg was er op tv was bijna niets van het incident van te zien omdat er een pancarte voor het beeld schoof., maar toeschouwers in München deelden beelden via de sociale media. De actievoerder werd door enkele stewards afgevoerd.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Michael Verschueren (@michaelverschueren)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More