Lokale besturen kunnen Zoom beter niet gebruiken

Het auditcomité van de Vlaamse administratie waarschuwde in een zitting voor het gebruik van Zoom.

Zoom is een ‘videotelephony’ software programma ontwikkeld door Zoom Video Communications. Het ‘free plan’ voorziet video chatting service tot 100 deelnemers tegelijk, met een 40 minuten beperking.

In de Vlaamse overheid wordt Zoom volgens de notulen van een vergadering niet gebruikt, maar lokale besturen zouden dit wel gebruiken. Daarnaast werd ook de vraag gesteld of er problemen werden vastgesteld met betrekking tot de digitale vergaderingen van de gemeenteraad. Er bleken toen midden 2020 na navraag “geen noemenswaardige problemen met betrekking tot de digitale organisatie van de gemeenteraad”.

De directeur bestuur Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten stelt op een vergadering in die periode wel dat het gebruik van Zoom een agendapunt is van het Stuurorgaan Vlaams Informatie-en ICT-beleid. “Het is nuttig om aan de lokale besturen te communiceren dat Zoom beter niet gebruikt wordt.” Vandaag is er nog steeds discussie over de veiligheid van het gebruik van Zoom.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More