Lockdowns tot 2022, extreme waakzaamheid tot 2024

Harvard komt via een simulatie-studie uit op een scenario van 7 à 8 lockdowns tot 2022.

Volgens Harvard-epidemoloog Marc Lipsitch zullen we nog jarenlang een sociale afstand moeten bewaren en af en toe weer in een lockdown moeten gaan. We zullen zeker tot 2024 moeten rekening houden met een nieuwe hevige uitbraak en tot 2022 zullen we de huidige maatregelen zoals thuiswerken en het beperken van het sociale leven moeten handhaven.

Wetenschappers simuleerden het verloop van de corona-epidemie, door niet naast het verloop van bekende virussen te leggen. Ze zagen hoe het coronavirus enorme nieuwe ziektepieken veroorzaakte tot in het jaar 2024. De enige manier om het virus de baas te kunnen is door om de drie, vier maanden strenge lockdown-maatregelen te nemen. De lockdowns zouden gaandeweg korter worden, maar tot 2022 kwam men aan een totaal van 7 lockdowns.

De wetenschappers hopen op de groepsimmuniteit waarvan ze nu het bestaan niet weten. Ze kennen ook niet de levensduur van die immuniteit. Alle hoop is dus gericht op een vaccin, of op zijn minst een goede behandeling die kan voorkomen dat patiënten in de intensive care terecht komen. Volgens hun berekeningen zou de maatschappij in september én in december weer in lockdown moeten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More