“Lockdown tot alle antivaxers gevaccineerd zijn!” (video)

Sla ze in de boeien en ram die spuit in hun arm, de hooligans!

Complottheoristen: je zou ze met een beetje fantasie ook de Nostradamussen van de 21ste eeuw kunnen noemen. Heel wat van de fabeltjes die ze een jaar geleden vertelden, zijn inmiddels – wellicht door stomme toevalligheden – realiteit geworden. Neem nu het coronapaspoort: een jaar geleden nog een woord dat je een ban kon opleveren op Facebook, straks reist enkel wie er één op zak heeft vrij door Europa.

Nog een theorie van Wim Wappie en Andy Antivaxer: na de zomer mogen we opnieuw massaal besmettingen en lockdowns verwachten, en het zijn nieuwe varianten en vaccinweigeraars die daar de schuld van zullen krijgen. Of ze gelijk krijgen, dat zullen we over enkele maanden zien.

In het Verenigd Koninkrijk is een groot deel van de bevolking reeds gevaccineerd. Desondanks zit het aantal besmettingen er weer in de lift. Officieel is dat allemaal de schuld van de ‘Delta-variant’, tot voor kort nog Indische variant genoemd. Er zitten in Brexit-land weer verstrengingen aan te komen. Radiopresentatrice Julia Hartley-Brewer interviewde daarom dokter Richard Taylor, zo’n beetje de Geert Molenberghs der Britten. En dat interview nam een bizarre wending.

“De verstrengingen zijn absoluut noodzakelijk”, zo legt-ie uit. “We moeten het risico ernstig nemen.”

Waarop Julia: “Ik denk dat we het risico al meer dan een jaar serieus nemen, niet? Inmiddels is al een groot deel van de bevolking gevaccineerd, inmiddels zijn de medische zorgen erop vooruit gegaan. Er sterven jaarlijks ook duizenden mensen aan de griep, daarvoor gooien we het land toch ook niet op slot? Waarom moeten die maatregelen nog?”

Taylor antwoordt hierop dat het virus erg besmettelijk is, en dat mensen het kunnen verspreiden zonder te weten dat ze besmet zijn. Volgens hem is het grote probleem: de antivaxers. Ook al is een groot deel van de bevolking gevaccineerd, het zijn de antivaxers die het virus blijven verspreiden. Lockdowns zullen volgens de man nodig zijn tot alle antivaxers gevaccineerd zijn.

Waarop Julia Hartley-Brewer een heel klein beetje boos wordt: “Ik heb maar een leven, ik wil leven en jij verkloot dit! Wat als jij nu eens voor de rest van je leven thuisblijft, en de rest van de wereld weer gewoon kan doen, dan loop jij geen risico, is dat geen goed idee?”

Wanneer Richard Taylor daarop in de lach schiet, is het hek helemaal van de dam.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More