Lisa Moerman: “Verschrikkelijk wit pak kon me niet beschermen tegen corona”

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Vorig jaar was ze onze bijzonder bevallige Valentijn-babe, vandaag mag ze schitteren als onze kerst-babe. Hallo Lisa Moerman!

Hoe vind je het om voor de tweede keer te schitteren als P-babe van de maand?
LISA:
“Heel fijn natuurlijk. Het is altijd prettig wanneer mijn werk als model gezien wordt door anderen. Onze eerste shoot was een succes, en ik ben blij dat ik nu mag schitteren als kerst-babe!”

Je bent verpleegkundige, en je staat momenteel ook nog eens op de corona-afdeling. Hoe ziet een werkdag er uit voor jou?
LISA: “We hebben een heel moeilijke periode gehad. Tientallen besmette bejaarden hebben we ziek gezien, we hebben mensen zien vechten tegen de ziekte, en we hebben ook mensen moeten loslaten. We hebben het verdriet gezien in de ogen van familieleden, maar we hebben gelukkig ook mensen zien genezen. Heel veel emoties heb ik leren begrijpen, en ondanks de vele overuren en slapeloze nachten heb ik het steeds weer met plezier gedaan. Het werken in die verschrikkelijke witte pakken heeft mij niet genoeg bescherming geboden, waardoor ikzelf ook besmet werd.”

Ben je ziek geweest?
LISA: “Toch wel. Ik was meteen buiten adem, ik had koorts, moest hoesten en had geen eetlust. Ik had me al jaren niet meer zo ziek gevoeld. Mijn geur en smaak zijn nog steeds niet terug. Maar anderzijds: ik denk dat het bij mij nog wel meeviel, als ik het vergelijk met de toestand die ik zag bij anderen de voorbije weken.”

Hoe lang gaan we volgens jou nog met dit virus opgescheept zitten?
LISA: “Ik kijk vooral uit naar het vaccin. Ik denk dat corona zal blijven gestaan. Net zoals de griep: die verdwijnt ook nooit. We moeten er vooral mee leren leven denk ik. Maar als het vaccin zijn werk doet, dan denk ik wel dat we weldra de draad van het ‘oude leven’ weer kunnen oppikken.”

Er zijn voor- en tegenstanders van het vaccin. Hoe denk je daar over?
LISA: “Iedereen moet voor zichzelf beslissen of hij of zij het vaccin wil, maar ik zou me graag laten vaccineren. Als dat vaccin doet wat het moet doen, dan denk ik wel dat de mensen die aanvankelijk tegen waren alsnog van gedacht zullen veranderen.”

Stel: je wint morgen 1 miljoen euro: wat zou je doen?
LISA:
“Eerst en vooral een weekje of twee verlof nemen om tot rust te komen na deze hectische periode. Maar ik zou wel blijven werken, anders heb ik geen nut meer in onze samenleving. Bovendien zou de verveling dan snel toeslaan denk ik. Ik zou mijn familie wel helpen met het realiseren van hun dromen. En ook die van mezelf realiseren natuurlijk: een huis in Spanje. En vooral: genieten van het leven.”

1

Image 1 of 6

(MUAH: Shari Parmentier, locatie: My Urban Jungle Garden Antwerpen)

 

Voor onze abonnees hebben we nog een fotoreeks:

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More