Linkse politica wil gendergelijkheid voor… crashtest dummies

“Mmm Mmm Mmm Mmm”

Iedereen herkent de legendarische lyrics van de Canadese folkrockgroep Crash Test Dummies. Maar ‘mmm?’ is ook de reactie die we hebben bij het ontdekken van het volgende Amerikaanse wetsvoorstel.

Congreslid Eleanor Holmes Norton uit Washington zetelt als Democraat in het Huis van Afgevaardigden. Ze heeft nu onlangs de Amerikaanse krantenkoppen gehaald vanwege een zeer opmerkelijke eis.

Ze wil namelijk het seksisme bannen uit de wereld van de crashtest dummies. Je weet wel,  de humanoïde poppen met de gemiddelde lengte, gewicht, en lichaamsverhoudingen van een volwassen man. Zij zorgen ervoor dat onderzoekers een natuurgetrouw beeld krijgen van wat er met ons lichaam gebeurt in het geval van een aanrijding.

Maar blijkbaar maken zij nu ook deel uit van het patriarchaat, en daar moet dringend verandering in komen volgens Norton. De politica beweert dat door het gebrek aan vrouwelijke poppen in de simulaties er geen specifieke parameters zijn voor de onderzoekers gericht op vrouwelijke chauffeurs.

Haar wetsvoorstel wordt ondertussen met de grond gelijkgemaakt op Twitter. Volgens velen zijn de poppen altijd genderneutraal geweest en sommigen vragen wat de volgende stap is? Transgender dummies? Huisdieren dummies? Dummies met overgewicht?

Anderen zeggen ook dat de politici zich beter zouden bezighouden met belangrijkere zaken zoals de enorme schuldenlast, vrees voor inflatie en de stijgende criminaliteitscijfers.

Zeg dus niet te gauw, het is weer een… wereldvreemde politicus.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More